Mnogi putnici će poludeti! Više ništa neće biti isto
Aerodrom, ilustracija, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

spremite se

Mnogi putnici će poludeti! Više ništa neće biti isto

- Cilj je da se putnicima obezbedi prijatan i olakšan ulazak u avion, kao i da se nadležnima omogući bolji pregled ukrcavanja putnika - navela je avio kompanija

Objavljeno:

Avio kompanija Ameriken erlajnz testira novu tehnologiju na tri aerodroma u SAD čiji cilj je da tokom procesa ulaska u avion spreči putnike da se preko reda čekiraju.

Oprema, koja se testira na aerodromima u Novom Meksiku, Arizoni i Virdžiniji, zvučnim signalom upozorava aerodromske službenike ako neki putnik pokuša da preko reda čekira svoju kartu, preneo je AP.

Aerodrom, Microsoft, San Francisko, Kalifornija, Amerika
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Cilj je da se putnicima obezbedi prijatan i olakšan ulazak u avion, kao i da se nadležnima omogući bolji pregled ukrcavanja putnika - navela je avio kompanija.

Kako su dodali, ukoliko neko pokuša da prođe preko reda, službenik na aerodromskom izlazu rećiće mu da ne može da primi njegovu kartu i zamoliti ga da se vrati na svoje mesto u redu dok njegova grupa ne bude prozvana.

aerodrom, Kofer
foto: EPA MICHAEL REYNOLDS

Primena ove tehnologije nalazi se u probnoj fazi, a kompanija je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima.

Bonus video:

06:32

KO JE DAO UROŽU BLAŽIĆU PRAVO DA GLEDA TV, UMESTO DA GA LIŠE I HRANE? Roditelji ubijenih besni napustili suđenje za masakr u Duboni i Malom Orašju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.